Odzyskiwanie danych z karty pamięci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ziomal
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 5841
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez alfee
    Ziomal, Coś Ty?? Kingston to akurat jedna z lepszych firm.
    kupiłem teraz SanDisc a ludzie mi odradzają kingstona przynajmniej najwięcej z nimi jest problemów jak coś się stanie , owszem ja mam jeszcze 5 kart i to Kingstony ale są bardzo wolne mimo że to te szybsze.
    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• alfee
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2583

JA co prawda kartę mam Olympusa, ale używam pamięci Kingstona w kompach i pendrivów i jak narazie sprawują się bardzo dobrze. Ale może rzeczywiście karty pamięci mają gorszej jakości. W każdym razie najważniejsze, że sobie poradziłeś.
      Alfee
      Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
      Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• paf
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3140

Zamieszczone przez Ziomal
        Dzięki chłopaki , juz sobie poradziłem.
        to daj znać wodzu jeszcze co pomogło - może to pomóc potomnym

Komentarz

• hugojugo
          Drive
          • 2005
          • 74

jak juz kupowac to sandiska - programik daja do odzyskania danych - LUX szybki i z 2GB karty wyciagnelo mi 3 GB fotek.
          octavia 2001 1,9 TDI kombi elegance

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez hugojugo
            programik daja do odzyskania danych
            to jakieś złote te karty bo ja jakoś nic nie dostałem

Zamieszczone przez paf
            to daj znać wodzu jeszcze co pomogło - może to pomóc potomnym
            zapytam przy najbliższej okazji brata

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

to jakieś złote te karty bo ja jakoś nic nie dostałem
              do Extreme III dodają, nie wiem jak do Ultra II
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• tompol
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 410

Zamieszczone przez alfee
                Ziomal, Coś Ty?? Kingston to akurat jedna z lepszych firm.
                kupiłem teraz SanDisc a ludzie mi odradzają kingstona przynajmniej najwięcej z nimi jest problemów jak coś się stanie , owszem ja mam jeszcze 5 kart i to Kingstony ale są bardzo wolne mimo że to te szybsze.
                Cena popularności. Podobno bardzo dużo jest jakichś chińskich podróbek (nawet np. 1GB sprzedawany jako 2GB) i stąd problemy. Szczególnie łatwo o nie na allegro itp.
                srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• Hexen
                  Classic
                  • 2008
                  • 15

Kingstony ale są bardzo wolne mimo że to te szybsze
                  Ziomal... Szczerze Cie podziwiam ze potrafisz rozpoznac roznice w szybkosci dzialania kart. Ja robiac zdjecia i uzywajac roznago rodzaju kart nie jestem w stanie tego dostrzec. Ale coz .... widac jeszcze za malo sie tym zajmuje.

Daj znac jak udalo Ci sie rozwiazac problem ... inni beda madrzejsi.
                  OCP Rules

Komentarz

• Thundi
                    L&K
                    • 2005
                    • 1157

kupiłem teraz SanDisc a ludzie mi odradzają kingstona przynajmniej najwięcej z nimi jest problemów jak coś się stanie, owszem ja mam jeszcze 5 kart i to Kingstony ale są bardzo wolne mimo że to te szybsze.
                    Mam kilka kart wszystkie kingstota i każda hula aż miło (przy czym rozpiętość od 512mb do 4GB) nigdy z żadną problemów nie było (a używane przez aparaty, pda, jako nośniki danych (pendrive)).
                    Natomiast znajomy miał sandisca i mu znikały dane (mapy TT) choć ewidentnie była to wina karty która została oddana na gwarancji.
                    Zamieszczone przez hugojugo
                    2GB karty wyciagnelo mi 3 GB fotek.
                    hehe ja tak kiedyś dane przeniosłem musiałem przenieś coś około 150GB a w tym czasie wolny miałem tylko dysk 80GB i się udało więc takie rzeczy można wieloma programami zrobić.

ps. Hexen Na aparace nie rozpoznasz ale podłącz do komputera przez czytnik i na jednej masz zgryanie 120kb/s a na drugiej 4mb/s więc rozpoznać która jest szybsza się da (liczby przypadkowe)
                    O ortografie dba FF.
                    Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                    http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                    Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Hexen
                      Classic
                      • 2008
                      • 15

Zamieszczone przez Thundi
                      ps. Hexen Na aparace nie rozpoznasz ale podłącz do komputera przez czytnik i na jednej masz zgryanie 120kb/s a na drugiej 4mb/s więc rozpoznać która jest szybsza się da (liczby przypadkowe)
                      Rozumiem ze przypadkowe... ale czy porownujac karty roznych firm o tej samej przedkosci mozna dostrzec roznice? Bo przeciez nie bedziemy porownywali kart o roznych predkosciach nominalnych. Ja szczerze mowiac nie do konca w to wierze.
                      Ale nie wpadajmy w szczegoly.

Dzieki za wszelkie informacje.
                      OCP Rules

Komentarz

• Ziomal
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 5841
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Hexen
                        Ziomal... Szczerze Cie podziwiam ze potrafisz rozpoznac roznice w szybkosci dzialania kart. Ja robiac zdjecia i uzywajac roznago rodzaju kart nie jestem w stanie tego dostrzec. Ale coz .... widac jeszcze za malo sie tym zajmuje.
                        Szybkość w zapisywaniu zdjęć w formacie którym ja robię czyli .raw widzę różnicę.

Może to przypadek że akurat padło akurat na Kingstona ale nie chcę ryzykować.

Co do programu w ciągu kilku dni napiszę co to jest.

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Thundi
                          L&K
                          • 2005
                          • 1157

Zamieszczone przez Hexen
                          Rozumiem ze przypadkowe... ale czy porownujac karty roznych firm o tej samej przedkosci mozna dostrzec roznice? Bo przeciez nie bedziemy porownywali kart o roznych predkosciach nominalnych. Ja szczerze mowiac nie do konca w to wierze.
                          Ale nie wpadajmy w szczegoly
                          Zawsze można zgrać na karty dane i zobaczyć, jaka jest średnia, choć to nie jest tak jak wszyscy myślą ja test na tych kartach, co mam robiłem i te same dane przegrywane na dwie te same karty przez ten sam czytnik z tego samego komputera przegrywało z różnymi prędkościami średnimi (różnica do 20kb/ po jakieś 200kb/s)
                          Więc jaka jest średnia innych kart (znaczy innych firm) ciężko powiedzieć może być różnie. Ja z powodów niewykorzystywania większych prędkości kart (aparat zapisuje mało (znaczy prędkość wystarczająca (zresztą mam tam najwolniejsze karty)) więc nie potrzebne PDA też ma ograniczoną prędkość więc też różnicy prędkości nie czuć (choć tu nie wiedzieć czemu TT (tom tom) o dziwo reaguje na prędkość karty choć zależało to od producenta karty - znajomemu na sandisku TT wgrywało się dłużej niż mi na kingstonie (ten sam TT tyle że ja miałem pirata a on oryginalną ale mapy mieliśmy te same ale może formatowanie było inne (pda ten sam) a to on miał ponoć szybszą kartę - w komputerze faktycznie chodziła szybciej)) więc jedynie czas zgrywania z pendirva jest znaczący ale tu akurat mam najszybsza kartę.
                          ps. Sandisk też ma wieczną gwarancję ??
                          O ortografie dba FF.
                          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...